Cooperative Longbow/Lanser

Opening ceremony for the exercise ,,Cooperative longbow / lancer 2012"Hapja solemne e stërvitjes „Shigjeta e gjatë kooperative / Lanser 2012“Свечено отварање на вежбата „Кооперативна долга стрела / Лансер 2012“

Свечено отварање на вежбата „Кооперативна долга стрела / Лансер 2012“

Денес (21.05 2012 година) во Центарот за обука (ЦО) „Пепелиште“,се одржа свеченото отварање на вежбата „Кооперативна долга стрела / Лансер 2012“ на кое се обратија Началникот на Генералштабот на РМ, генерал мајор Горанчо Котески, заменик на Министерот за одбрана Емил Димитриев и Командантот на Здружените сили на Мадрид, генерал потполковник Алфредо Кардона Торес. Началникот на […]

The evaluation of the medium declared company of the battle group and the NBC section for the EU has begunFilloi vlerësimi i  ,,Regjimentit të mesëm të  deklaruar nga Grupi luftarak dhe departamentit ANBK të Bashkimit Evropian“Започна оценувањето на ,,Средната декларирана чета од борбената група и АБХО одделение на Европската Унија"

Започна оценувањето на ,,Средната декларирана чета од борбената група и АБХО одделение на Европската Унија”

Започна НАТО оценувањето Ниво 2 на средната декларирана чета од Баталјонската Група на Европската Унија (ЕУ БГ II/2012) и на одделението АБХО од составот на 1.мпбр според концептот за оперативни способности. НАТО оценувањето Ниво 2 на единицата започна на ден 19.05.2012 година во касарната ,,Чеде Филипоски-Даме“ во Кичево. Во наредните два дена, согласно концептот за […]

COOPERATIVE LONGBOW / LANCERCOOPERATIVE LONGBOW / LANCERCOOPERATIVE LONGBOW / LANCER

COOPERATIVE LONGBOW / LANCER

Затварање на “КООПЕРАТИВНА ДОЛГА СТРЕЛА ЛАНСЕР 2012” Денес 29-ти мај (вторник) во 12.00 во Центарот за обука (ЦО) Пепелиште се одржа церемонија по повод затварање на вежбата “КООПЕРАТИВНА ДОЛГА СТРЕЛА / ЛАНСЕР 2012”. На вежбата, покрај припадниците на АРМ учествуваа и претставници од 15 армии од НАТО и Партнерството за мир (ПзМ). На затворањето на […]