MEDCEUR

Свечено затворање на вежбата "MEDCEUR 11"Свечено затворање на вежбата "MEDCEUR 11"Свечено затворање на вежбата "MEDCEUR 11"

Свечено затворање на вежбата “MEDCEUR 11″

Денес, 15-ти јуни, во Центарот за обука (ЦО) „Пепелиште“ се одржа церемонија по повод свеченото затварање на вежбата ,,MEDCEUR 11. Вежбата ја затвори Заменикот на командантот на Здружената оперативна команда (ЗОК), бригаден генерал Киро Галазовски. ,,MEDCEUR 11” е меѓународна вежба од доменот на медицинската поддршка и се изведуваше во реални услови на терен, каде главни […]

Во Центарот за обука „Пепелиште“ реализиран финалниот дел од вежбата „MEDCEUR 11“Во Центарот за обука „Пепелиште“ реализиран финалниот дел од вежбата „MEDCEUR 11“Во Центарот за обука „Пепелиште“ реализиран финалниот дел од вежбата „MEDCEUR 11“

Во Центарот за обука „Пепелиште“ реализиран финалниот дел од вежбата „MEDCEUR 11“

Во Центарот за обука „Пепелиште“ денеска на Денот за високи гости, во рамки на вежбата „MEDCEUR 11“ беше изведена реакција на цивилните и воените структури на Република Македонија и нејзините пријатели во случај на земјотрес во околината на Неготино, проследено со поплави, лизгање на земјиште, пожари, оштетени објекти, појавување на заразни болести и згрижување на […]

Започна практичниот дел од вежбата MEDCEUR 11Започна практичниот дел од вежбата MEDCEUR 11Започна практичниот дел од вежбата MEDCEUR 11

Започна практичниот дел од вежбата MEDCEUR 11

Денес, 11-ти јуни, во рамките на военомедицинската вежба ,,MEDCEUR 11”, започна практичниот дел од обуката во кој што ќе се прикаже реакција на цивилните и воените структури на Република Македонија и пријателските земји при земјотрес во околината на Неготино и неговите пропратни ефекти, како што се пожари, поплави, лизгање на земјиште, оштетување на инфраструктура, појава […]

Соопштение - Ден за високи гости, во рамките на вежбата „MEDCEUR 11“Соопштение - Ден за високи гости, во рамките на вежбата „MEDCEUR 11“Соопштение - Ден за високи гости, во рамките на вежбата „MEDCEUR 11“

Соопштение – Ден за високи гости, во рамките на вежбата „MEDCEUR 11“

Во понеделник, 13-ти јуни, со почеток во 10,00 часот, во Центарот за обука (ЦО) „Пепелиште“, на Денот за високи гости, во рамките на вежбата „MEDCEUR 11“ ќе се изведе финалниот дел во кој ќе се прикаже реакција на цивилните и воените структури на Република Македонија и пријателските земји при земјотрес во околината на Неготино и […]

Заврши теоретскиот дел од вежбата „MEDCEUR 11“Заврши теоретскиот дел од вежбата „MEDCEUR 11“Заврши теоретскиот дел од вежбата „MEDCEUR 11“

Заврши теоретскиот дел од вежбата „MEDCEUR 11“

Денес, 10-ти јуни, во рамките на военомедицинската вежба ,,MEDCEUR 11”, заврши теоретскиот дел од обуката на слушателите. Овој дел траеше вкупно пет дена и се состоеше од два одделни курсеви: „Курс за планирање на катастрофи“ и „Лидерска програма за менаџирање со јавното здравство при катастрофи“. За време на теоретскиот дел од обуката предавачи беа припадници […]

Изведена доброволна работна акција на припадниците на Армијата на САДИзведена доброволна работна акција на припадниците на Армијата на САДИзведена доброволна работна акција на припадниците на Армијата на САД

Изведена доброволна работна акција на припадниците на Армијата на САД

Вчера, 8-ми јуни, околу 80 припадници на Армијата на САД, учесници на военомедицинската вежба ,,MEDCEUR 11”, која е во тек на Армискиот полигон (АП) ,,Криволак“ и Центарот за обука (ЦО) ,,Пепелиште“, изведоа доброволна работна акција во чистење и средување на земјиштето околу патот непосредно до винарската визба „Повардарие“ – Неготино. Ко-директорот на вежбата ,,MEDCEUR 11”, […]

Свечено отворање на вежбата MEDCEUR 11Свечено отворање на вежбата MEDCEUR 11Свечено отворање на вежбата MEDCEUR 11

Свечено отворање на вежбата MEDCEUR 11

Денес, 6-ти јуни, во Центарот за обука (ЦО) „Пепелиште“ се одржа церемонија по повод свеченото отварање на вежбата ,,MEDCEUR11”, која ќе се реализира на Армискиот полигон (АП) ,,Криволак“ и ЦО ,,Пепелиште“ од 6-ти до 17-ти јуни 2011 година. Вежбата ја отвори Заменикот на началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Насер Сејдини, а на отварањето присуствуваа […]